3. ISPORUKA OPREME BRODOVA ZA KRUŽNA PUTOVANJA KLASE QUANTUM

Prošle godine u travnju potpisan je ugovor s švedskom tvrtkom TTS Marine AB iz Göteborga za izradu brodske opreme namijenjene brodovima za kružna putovanja klase Quantum tvrtke Royal Caribbean koji se grade u brodogradilištu Meyer Werft u Papenburgu, u Njemačkoj.

U ovu opremu, koja je ugovorena za dvije novogradnje S700 i S713, spadaju vrata, grotlašca i platforme koji služe potrebama putnika i posade udovoljavajući visokim kriterijima Njemačkih brodograđevnih standarda (VSM).

U prošloj su godini ostvarene 2 isporuke ove opreme za prvu novogradnju, a krajem veljače ove godine realizirana je i treća, nakon što su uspješno provedena završna ispitivanja u nazočnosti predstavnika TTS-a i Meyer Werfta.

 

Blato, 28. veljače 2018.

 

 

ISPORUKA RADNOG BRODA ZA UZGAJALIŠTA TUNJA


Početkom prošle godine ugovorena je izgradnja radnog broda za tvrtku “Jadran tuna” d.o.o. iz Biograda na Moru, a nepunih 12 mjeseci kasnije isporučena je naručitelju. Po dolasku u matičnu luku brod će odmah krenuti na radni zadatak izlova tunja.

Radni brod tip WB27 koji je tijekom projektiranja i izgradnje nosio ime Nov. 34 prigodom blagoslova i krštenja u Radežovoj luci Bristva dobio je novo ime Suport I.

Opširnije: ISPORUKA RADNOG BRODA ZA UZGAJALIŠTA TUNJA

   

POSLJEDNJA ISPORUKA U 2017.


Posljednjeg radnog dana 2017. u Bristvi je porinut brod radnog naziva Nov. 37 za tvrtku Naranča line d.o.o. iz Krila Jesenice. Čelični trup i nadgrađe izgrađeni su u Radežu prema pravilima i uz nadzor Hrvatskog registra brodova.

Prema pogonu brod je klasificiran kao motorni, a pogonit će ga dva stroja snage 368 kW svaki. Osim toga na brodu je ugrađen i pramčani vijak kao bi olakšao pristajanje, odnosno odlazak broda s pristaništa.


Opširnije: POSLJEDNJA ISPORUKA U 2017.

 

PRVO PORINUĆE U PROSINCU 2017.


U uvali Bristva porinut je, 1. prosinca 2017., brod namijenjen nautičkom turizmu. Ova novogradnja radnog naziva 32 izgrađena je za obrt “MB Mihovil” iz Omiša, a predviđeno područje krstarenja je akvatorij Srednjeg Jadrana.


Opširnije: PRVO PORINUĆE U PROSINCU 2017.

   

Stranica 1 od 14