ASC DIZALICE ZA KONECRANES

Početkom ožujka 2019. ostvarena je značajna isporuka 6 Konecranesovih ASC dizalica za Terminal Catalunya (TERCAT) pokraj Barcelone. ASC dizalice ("automatic stacking crane") su portalne dizalice koje voze po tračnicama i koriste se za automatsko slaganje kontejnera u lukama s velikim kontejnerskim skladištima.

Opširnije: ASC DIZALICE ZA KONECRANES

 

"MAGIC CARPET" ZA CHANTIERS DE L'ATLANTIQUE


Za luksuzne brodove namijenjene kružnim putovanjima, a koji se grade u u poznatom francuskom brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u Saint Nazaiereu, projektirana je posebna oprema nazvana "Magic Carpet". Ovo ime je u stvari aluzija na leteći tepih iz "1001 noći, jer će ova platforma, budućim korisnicima tijekom plovidbe, pružati ugođaj lebdenja nad morem budući da će se ugraditi na bok broda.


Opširnije: "MAGIC CARPET" ZA CHANTIERS DE L'ATLANTIQUE

   

PRVO PORINUĆE U 2019.


U uvali Bristva porinut je, 16. veljače 2019., brod namijenjen nautičkom turizmu. Ova novogradnja radnog naziva 42 izgrađena je za tvrtku “Pelig” d.o.o. iz Jesenica, a predviđeno područje krstarenja je akvatorij Srednjeg Jadrana.


Opširnije: PRVO PORINUĆE U 2019.

 

PORINUTA NOVOGRADNJA 44

Nakon proslave zaštitnika pomoraca sv. Nikole, u Radežovom pogonu u uvali Bristva, 11. prosinca, kao zadnja u ovoj godini, porinuta je u more Nov. 44.


Opširnije: PORINUTA NOVOGRADNJA 44

   

Stranica 1 od 18