SMM HAMBURG 2018.


Pod motom "Kretanja u pametnom brodarstvu",  od 4. do 7. rujna u Hamburgu održan je veliki brodograđevni sajam poznat širom svijeta pod imenom SMM. Na ovom velikom događaju u svijetu brodogradnje "Radež" d.d. - Blato pojavio se kao suizlagač na zajedničkom štandu Hrvatske gospodarske komore.

Opširnije: SMM HAMBURG 2018.

 

NOVI PUTNIČKO-TURISTIČKI BRODNa samom početku kolovoza ove godine u Radežu je porinut brod za nautički turizam u vlasništvu Obrta "Otac Nikola" iz Dugog Rata.

Brod je dug 48,44 metra i širok 8,63 metra, a u 19 kabina može se smjestiti 36 putnika o kojima će brinuti 10 članova posade. Brod pogone 2 glavna stroja marke Caterpillar, snage 2 x 357 kW, a ugrađen je i pramčani vijak koji omogućuje lakši manevar pri pristajanju.


Opširnije: NOVI PUTNIČKO-TURISTIČKI BROD

   

ISPORUČEN RADNI KATAMARAN ZA CROMARISZa potrebe zadarske tvrtke "Cromaris" u Radežu je izgrađena radna brodica, dvotrupac WBC40, koja je nakon probnih vožnji i ispitivanja, isporučena na odredište u Malu Lamjanu na otok Ugljan. Još prije su izrađena i isporučena 4 ovakva katamarana, a ovo je peti čija je namjena opsluživanje procesa uzgoja riba na Cromarisovim ribogojilištima.


Opširnije: ISPORUČEN RADNI KATAMARAN ZA CROMARIS

 

ISPORUKA OPREME BRODOVA ZA KRUŽNA PUTOVANJA

Početkom srpnja isporučen je i zadnji kontingent opreme brodova za kružna putovanja, a koji se sastoji od vrata, grotlašca i platformi raznih namjena. Za ovaj brod, radnog imena S714, tijekom ove godine, sprovedene su, pored spomenute, još 3 isporuke sličnog opsega. Ukupno je za ovaj projekt,  isporučeno 27 elemenata koji su svi redom opremljeni hidrauličnim i električnim uređajima s prpadajućim instalacijama. Pored toga sve funkcije isporučenih elemenata uspješno su ispitane u simuliranim radnim uvjetima uz nazočnost inspektorâ tvrtke TTS i krajnjeg kupca.
Oprema je izrađena za brodogradilište Meyer Werft u Papenburgu, u Njemačkoj, a ugradit će se na brod tvrtke Saga. Inače Radež je ovaj ugovor realizirao u poslovnom partnerstvu s švedskom tvrtkom TTS Marine AB iz Göteborga.

Blato, 11. srpnja 2018.

   

Stranica 1 od 16