ISPORUKA RADNOG BRODA ZA UZGAJALIŠTA TUNJA


Točno 12 mjeseci od potpisa ugovora isporučen je radni brod za tunjogojilišta tvrtci “Pelagos net farma” d.o.o. iz Zadra.

Radni brod tip WB24 koji je tijekom projektiranja i izgradnje nosio ime Nov. 53 prigodom blagoslova i krštenja u Radežovoj luci Bristva dobio je novo ime Pelagos III.


Opširnije: ISPORUKA RADNOG BRODA ZA UZGAJALIŠTA TUNJA

 

ASC DIZALICE ZA KONECRANES

Početkom ožujka 2019. ostvarena je značajna isporuka 6 Konecranesovih ASC dizalica za Terminal Catalunya (TERCAT) pokraj Barcelone. ASC dizalice ("automatic stacking crane") su portalne dizalice koje voze po tračnicama i koriste se za automatsko slaganje kontejnera u lukama s velikim kontejnerskim skladištima.

Opširnije: ASC DIZALICE ZA KONECRANES

   

"MAGIC CARPET" ZA CHANTIERS DE L'ATLANTIQUE


Za luksuzne brodove namijenjene kružnim putovanjima, a koji se grade u u poznatom francuskom brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u Saint Nazaiereu, projektirana je posebna oprema nazvana "Magic Carpet". Ovo ime je u stvari aluzija na leteći tepih iz "1001 noći, jer će ova platforma, budućim korisnicima tijekom plovidbe, pružati ugođaj lebdenja nad morem budući da će se ugraditi na bok broda.


Opširnije: "MAGIC CARPET" ZA CHANTIERS DE L'ATLANTIQUE

 

PRVO PORINUĆE U 2019.


U uvali Bristva porinut je, 16. veljače 2019., brod namijenjen nautičkom turizmu. Ova novogradnja radnog naziva 42 izgrađena je za tvrtku “Pelig” d.o.o. iz Jesenica, a predviđeno područje krstarenja je akvatorij Srednjeg Jadrana.


Opširnije: PRVO PORINUĆE U 2019.

   

Stranica 1 od 18