Radež na Crofish-u

U porečkoj športskoj dvorani Žatika 23. studenoga 2018. otvoren je 12. međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme, akvakulture i športskog ribolova Crofish   Svečano ga je proglasila otvorenim Marija Vučković izaslanica predsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, uz nazočnost, istarskog župana Valtera Flege, porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića i direktora sajma, ujedno i potpredsjednika Udruženja obrtnika Poreča Roberta Momića.

Crofish se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a organiziralo ga je Udruženje obrtnika Poreč uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije i Grada Poreča. Na površini od 2.800 četvornih metara unutarnjeg i 1.000 kvadrata vanjskog izložbenog prostora predstavilo se 92 izlagača koji predstavljaju više od 280 poznatih svjetskih brendova.

Radež se na 12. Crofishu pojavio kao izlagač na vlastitom štandu predstavivši svoj program iz akvakulture u što su uključeni: teglenice za skladištenje i distribuciju riblje hrane u ribogojilištima, zatim katamarani za rad u uzgajalištima riba te radni brod namijenjen uzgajalištima tunja. Naši predstavnici iskoristili su ovu prigodu za predstaviti i druge Radežove proizvode poput dizalica i brodova za nautički turizam.