RADEŽ OPET IZLAGAO NA CROFISHU

CROFISH, sajam ribarstva, ribolovne opreme, akvakulture, športskog ribolova i vodenih športova u Poreču nastavlja svoju tradiciju. Ovo je vrlo značajan sajam jer je jedina manifestacija takve vrste koja se održava u Hrvatskoj koja omogućava okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata koji djeluju u ribarstvu, akvakulturi, športskom ribolovu i vodenim športovima u Hrvatskoj i susjednim zemljama na jednom mjestu u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog čimbenika razvoja morskog ribarstva i marikulture.
Ove godine na Crofishu je bio prisutan cijeli sektor ribarstva, svi koordinacijski timovi, grupe i njihovi predstavnici. Održavali su sastanke s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Uprave ribarstva te su bili uključeni kako u stručna događanja tako i u izravnu komunikaciju sa samim izlagačima.
Na sajmu su sudjelovali i razni sektorski klasteri (akvakultura i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, FLAG-ovi te predstavnici znanstveno-istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Predstavili su različite oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.
Radež nastavlja svoju prisutnost na 14. Crofish izdanju kroz svoje predstavnike koji su izlagali Radežove proizvode zanimljive za ovaj klaster poput radnih brodova i katamarana, teglenica za hranidbu ribe kao i ostale proizvode iz svog djelokruga poput malih nautičkih plovila, dizalica, vitala, vodonepropusnih vrata i drugih.

 

Blato, 8. prosinca 2022.